آنالیز رقبا چگونه به پیشرفت کسب و کارها کمک می کند

تحلیل و آنالیز رقبا چگونه به موفقیت کسب و کار ها کمک می کند؟

behzad sepehri

در هر کسب و کاری که شروع می کنید تحلیل و آنالیز رقبا به شما کمک می کند بتوانید راحت تر پیشرفت کنید. چرا که با این کار می توانید نیاز مخاطبان را راحت تر شناسایی کنید و نقاط ضعف و قدرت کسب و کارتان را بهتر بشناسید. باید رقبای خودتان را پیدا کنید و با تجزیه و تحلیل آن ها کسب و کارتان را در مسیر موفقیت هدایت کنید. شاید در گفتار بسیار ساده به نظر برسد اما تحلیل رقبا کاری زمان بر و وقت گیر است و باید حتما انجام شود. تحقیق درباره رقبا یکی از مسائل مهمی است که همه کسب و کار ها برای گرفتن نتیجه بهتر باید ان را انجام دهند. در این مقاله قصد داریم بررسی کنیم که چرا آنالیز رقبا مهم است و اصول و مراحل اصلی تجزیه و تحلیل رقبا به چه صورت است. پس در ادامه با ما همراه باشید.

تحلیل و آنالیز رقبا به چه معناست؟

تحلیل رقبا به مجموعه اقدامات و تحقیقاتی گفته می شود که بر روی کسب و کار های مرتبط و رقبا انجام می شود تا بتوان کسب و کار خود را رونق بخشید. این که چه نوع کسب و کاری دارید فرقی ندارد چرا که تحقیق و بررسی در مورد رقبا یکی از مهم ترین اصول برای پیشرفت است و برای موفقیت کسب و کار اینترنتی شما ضروری است. پس باید جزو اولویت های شما باشد.

چرا تحلیل و آنالیز رقبا اهمیت دارد؟

چرا تحلیل و آنالیز رقبا اهمیت دارد؟
دلایل اهمیت تحلیل رقبا

تحقیق درمورد رقبا جزو واجبات پیشرفت هر کسب و کاری است. این کار کمک می کند وضعیت رقبای خودتان را آنالیز کنید و ببینید از لحاظ موفقیت، میزان درآمد و جایگاه در چه وضعیتی قرار دارند. با دانستن وضعیت رقبای تان و شناسایی نقاط ضعف و قوت آن ها می توانید استراتژی های خودتان را طوری بچینید که با سرعت بیشتری به میزان پیشرفتی که می خواهید برسید.

بدون آنالیز رقبا نمی توانید بدانید که با چه کسب و کار هایی و با چه درجه از قدرتی باید رقابت کنید و چه استرانژی هایی را به کار ببرید تا به نتیجه دلخواه برسید. با تحلیل رقبای خودتان می توانید سطح کیفیت محتوا و محصولات تان را بالا تر ببرید و از آن ها سبقت بگیرید.

تحلیل رقبا کمک می کند چه اطلاعاتی را درمورد رقبا به دست بیاوریم؟

چگونگی تحلیل رقبا متفاوت است و بستگی به این دارد که شما با چه هدفی رقبای خودتان را آنالیز کنید. ممکن است فقط وب سایت یا وبلاگ رقیب تان را بررسی کنید و در سایت خودتان تغییراتی را اعمال کنید و یا ممکن است از بعد های مختلف رقبای خودتان را تحلیل کنید. به طور کلی اگر یک آنالیز کلی و دقیق درباره رقبای خودتان انجام دهید اطلاعات زیر را به دست خواهید آورد.

  • مشتریان هدف کسب و کار شما چه کسانی هستند.
  • نقاط ضعف و قوت رقبای شما در چه زمینه هایی می باشد.
  • بیشترین میزان فروش رقبای شما از چه محصولاتی است و کدام محصولات شان فروش کمتری دارد.
  • قیمت محصولات و خدمات آن ها به چه صورت است و چگونه آن ها را به مشتری ارائه می دهند.
  • رقبا به چه روش هایی با مخاطبان و مشتری های خودشان تعامل برقرار می کنند.
  • در چه شبکه های اجتماعی حضور دارند و از کدام یک از آن ها مشتری بیشتری جذب کرده اند.
  • چه عواملی باعث شده است که کسب و کار رقبای شما بهتر از شما باشد و در رتبه های برتر قرار بگیرند.
  • برای جذب مشتری بیشتر از جه روش هایی کمک می گیرند.

چطور باید رقبای خود را تحلیل و آنالیز کنیم؟

نحوه آنالیز رقبا به چه صورت است؟
نحوه آنالیز رقبا

در بالا اشاره کردیم که تحلیل رقبا یکی از واحبات پیشرفت برای هر کسب و کاری است و نباید آن را نادیده گرفت. در این بخش می خواهیم نحوه آنالیز رقبا را با هم بررسی کردیم.

1-پیدا کردن رقبا

اولین و مهم ترین قدم برای آنالیز کردن رقبا این است که ابتدا رقبای کسب و کارتان را پیدا کند. برای اینکه بتوانید اصلی ترین رقبای خودتان را پیدا کنید می توانید از اینترنت کم بگیرید. برای اینکار باید کلمات کلیدی اصلی که می خواهید روی آن ها کار کنید را جستجو کنید و نتایج برتر را بررسی کنید. هر کدام از سایت ها که روی این کلمات کلیدی به طور کلی کار کرده باشد جزو رقبای اصلی شماست. باید برند های برتر را بررسی کنید و ببینید که کدام یک خدمات، محصولات را ارائه می دهند. همچنین می توانید از شبکه های اجتماعی برای یافت رقبای اصلی خودتان استفاده کنید.

2-طبقه بندی رقبا

رقبای شما هم همچون شما می خواهند جزو رتبه های برتر باشند بنابراین همیشه در حال تلاش هستند. با طبقه بندی رقبای تان می توانید تشخیص دهید که کدام یک از آن ها رقیب اصلی شما هستند و چه قدرتی دارند. نیاز های بازار را بهتر شناسایی می کنید و با استراتژی بهتری پا به عرصه رقابت می گذارید.

3-بررسی وب سایت رقبا

وب سایت رقبا اولین مکانی است که بعد از شناسایی آن ها باید آن را آنالیز و بررسی کنید. وب سایت رقیب های شما مکانی است که در آن محصولات و خدمات شان را ارائه می دهند. با بررسی سایت رقبا می توانید مشاهده کنید که چه محصولاتی دارند و با چه قیمت و ویژگی هایی آن را در اختیار کاربران قرار می دهند.

می توانید بررسی کنید که وضعیت پشتیبانی آن ها به چه صورت است. ریسپانسیو بودن سایت را بررسی کنید. سئو سایت ان ها را می توانید بررسی کنید. مزیت سایت آن ها نسبت به سایر رقبا چگونه است. هر چند وقت یک بار محصول و یا مقاله جدید داخل سایت شان می گذارند. و کلی اطلاعات دیگر که برای بهبود عملکرد کسب و کار شما مناسب است را می توانید از سایت رقبای خودتان استخراج کنید.

پیشنهاد برای مطالعه : چرا باید حتما سایت داشته باشیم؟

4-بررسی سئو سایت رقبا

سئو جزو یکی از مهم ترین عواملی است که در پیشرفت کسب و کارها تاثیر بسیار ویژه ای دارد. ضروری است که شما حتما سئوی سایت رقبای خودتان را آنالیز کنید. با بررسی سئو سایت رقبا می توانید کلمات کلیدی آن ها، بک لینک ها، استراتژی آن ها و … را ارزیابی کنید و سعی کنید بهتر از آن ها عمل کنید. برای بررسی سئو سایت رقبا سایت ها و ابزار های مختلفی وجود دارد. به عنوان مثال می توانید از سایت های moz ، ahrefs ، woorank و … برای بررسی سئو سایت رقبا استفاده کنید.

5-تحلیل و بررسی محصولات رقبا

باید محصولات و خدمات رقبای خودتان را بررسی کنید تا متوجه شوید نیاز مخاطبان در حوزه کاری شما چیست. با اینکار می توانید نیاز کاربران را شناسایی کنید و از تولید محصولات نامربوط و پر هزینه برای مخاطبان جلوگیری کنید. این که 5 محصول مرتبط با کسب و کارتان داشته باشید بهتر از داشتن 100 محصول غیرمرتبط با کسب و کارتان است. اگر محصولات و خدمات شما پرطرفدار و مرتبط با کسب و کارتان باشد چون مخاطب هدفمند جذب می کنید میزان فروش و درآمد بیشتری خواهید داشت.

6-تحلیل و بررسی قیمت گذاری رقیبان برای محصولات

قیمت گذاری اصولی یکی از مهم ترین عواملی است که باعث می شود مشتریان خود را حفظ کنید یا آن ها را از دست بدهید. بنابراین با تجزیه و تحلیل قیمت گذاری رقبای خودتان می توانید منصفانه ترین و مناسب ترین قیمت ها را برای خدمات و یا محصولات خودتان انتخاب کنید. با بررسی قیمت محصولات و خدمات رقبا می توانید حد نساب قیمت گذاری را تشخیص دهید و از ضرر در فروش و همچنین از دست دادن مشتریان خود جلوگیری کنید.

7-بررسی و آنالیز شبکه های اجتماعی رقبا

الان دیگر حضور در شبکه های اجتماعی یکی از عوامل تاثیر گذار در پیشرفت کسب و کار ها می باشد. بنابراین باید شبکه های اجتماعی رقبای خودتان را زیر نظر بگیرید و ببینید چگونه فعالیت می کنند. با زیر نظر گرفتن شبکه های اجتماعی که رقبای شما حضور دارند می توانید نحوه ارائه محصولات، تعامل با مخاطبان، قیمت گذاری، میزان حضور آن ها در شبکه های اجتماعی، نوع فعالیت آن ها و … را آنالیز کنید.

پیشنهاد برای مطالعه : شبکه های اجتماعی چه نقشی در موفقیت کسب و کار ها دارند؟

8-بررسی جایگاه رقیب ها در بازار

اینکه بدانید رقبای شما در بازار در چه جایگاهی قرار دارند کمک می کند تا نیاز های مخاطبان خودتان را بهتر شناسایی و برطرف کنید. برای اینکه حایگاه رقبای خودتان را در بازار مورد بررسی قرار دهید باید جواب یک سری سوال ها را پیدا کنید. این کار کمک می کند تا جایگاه رقبای خودتان را به دست آورید.

  • مشتریان رقبای شما چه محصولی را بیشتر خریداری می کنند؟
  • محصولات آن ها چقدر با سایر رقبا متفاوت است؟
  • دلیل محبوبیت محصولات رقبای شما قیمت مناسب آن هاست یا تجربه کاربری و پشتیبانی خوب رقباست؟

برای پیدا کردن جواب این سوالات می توانید در خبرنامه سایت رقبا عضو شوید، وبلاگ آن ها را بررسی کنید، شبکه های اجتماعی آن ها را زیر نظر بگیرید یا با خرید از آن ها پشتیبانی و بسته بندی آن ها را ارزیابی کنید.

کلام آخر

در این مقاله از سایت فاریاک موضوع آنالیز رقبا و نحوه ی انجام آن را با هم مورد بررسی قرار دادیم. تحلیل و بررسی عملکرد رقبا کاری بسیار وقت گیر و سخت است اما با توجه به اهمیتی که دارد کمک زیادی به پیشرفت کسب و کار شما خواهد کرد بنابراین نباید آن را نادیده بگیرید. تحلیل و آنالیز رقبا یک بار انجام نمی شود بلکه کاری دائمی است تا حرکات رقبای خودتان را زیر نظر بگیرید و از عرصه رقابت جا نمانید.

امیدوارم از خواندن این مقاله لذت برده باشید و نهایت استفاده را ببرید. خوشحال می شویم هر گونه سوال، انتقاد یا پیشنهادی داشتید در مورد آنالیز رقبا با ما به اشتراک بگذارید.

اشتراک گذاری:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *