اشتباهات رایج در قیمت گذاری پروژه ها

هرگز این اشتباهات را در قیمت گذاری پروزه ها مرتکب نشوید

behzad sepehri

قیمت گذاری پروژه جزو اصلی ترین دغدغه و چالش های یک فریلنسر می باشد. در این مسیر سختی های زیادی وجود دارد بنابراین اغلب فریلنسر ها نمی توانند با قیمت دلخواه و مورد علاقه خود پروژه بگیرند. همین موضوع سبب می شود که رفته رفته از شغل فریلنسری یا پروژه گرفتن ناامید شوید. اما دیگر لازم نیست نگران چیزی باشید چرا که فریلنسینگ جزو بهترین روش ها برای رشد و پیشرفت است. تنها کافی است اشتباهات رایج در قیمت گذاری پروژه ها را بهتر بشناسید. در ادامه فاریاک به شما کمک خواهد کرد تا بتوانید با پیشگیری از اشتباهات رایج قیمت گذاری، بهترین قیمت ها را برای پروژه های خود تعیین کنید.

چرا قیمت گذاری پروژه ها اهمیت زیادی دارد؟

تعیین قیمت برای پروژه ها جزو مهم ترین موضوعات برای کارفرما و فریلنسر می باشد. این موضوع برای هر دو طرف اهمیت بسیار زیادی دارد اما برای فریلنسر از چندین حیث ارزشمند است و اهمیت دارد. در فریلنسری کار کردن از طریق گرفتن پروژه انجام می شود. با توجه به اینکه نمی توان گفت فریلنسر چه مقدار پروژه در ماه یا سال دریافت خواهد کرد باید برای هر پروژه بهترین و مناسب ترین قیمت را پیشنهاد کنند. قیمت گذاری اشتباه و پایین برای پروژه ها سبب می شود که فریلنسر دچار ناراحتی و استرس شود و علاقه خود به ادامه مسیر را از دست بدهد. همچنین این موضوع باعث می شود که مهارت فریلنسر زیر سوال برود و ضرر های جبران ناپذریری روی آینده فریلنسر بگذارد.

اشتباهات رایج در قیمت گذاری پروژه ها

برای تعیین قیمت برای پروژه یک سری اشتباهات وجود دارد که باید مورد توجه قرار بگیرند. با شناخت کامل این اشتباهات و انجام ندادن آن ها می توانید بهترین و مناسب ترین قیمت را برای پروژه های خود تعیین نمایید. مهم ترین اشتباهاتی که هنگام قیمت گذاری پروژه ها رخ می دهد عبارت اند از:

1- کار کردن با قیمت ثابت

برخی از فریلنسر های عزیز را می بینیم که همیشه با یک قیمت ثابت کار می کنند. این موضوع جزو اصلی ترین اشتباهاتی است که هنگام قیمت گذاری پروژه ها رخ می دهد. شما باید بررسی های لازم را انجام دهید و با توجه به حجم پروژه، قیمت سایر رقبا و زمان لازم برای انجام پروژه قیمت مناسبی تعیین کنید. اگر همیشه با قیمت ثابت کار کنید در آینده به مشکل برخواهید خورد و برای اینکه قیمت جدید به کارفرما ارائه دهید کار بسیار سختی خواهید داشت.

2- در نظر نگرفتن زمان مورد نیاز تحویل پروژه

از دیگر مشکلات رایج برای قیمت گذاری پروژه ها، در نظر نگرفتن زمان مورد نیاز برای تحویل پروژه می باشد. زمانی که برای انجام پروژه قرار داد می بندید باید توجه کنید که چه مقدار زمان برای انجام ان نیاز است. به طور مثال پروژه ی یک ماهه نباید با پروژه ی یک هفته ای قیمت یکسانی داشته باشد. بنابراین همیشه سعی کنید با توجه به سختی پروژه و همچنین زمان مورد نیاز برای تحویل آن قیمت تعیین کنید.

3- تمرکز کردن روی گرفتن پروژه های بیشتر

اخیرا برخی از فریلنسر ها را دیده ایم که دوست دارند به هر نحوی که شده (حتی با مبلغ پایین تر) پروژه های بیشتری بگیرند. لطفا هیچ موقع با این طرز تفکر شروع به پروژه گرفتن نکنید. چرا که با این کار هم کیفیت کار شما پایین خواهد آمد هم نمی توانید قیمت های مناسب برای پروژه تعیین کنید. تمرکز روی گرفتن پروزه های بیشتر باعث می شود از کار زده شوید و ارزش حرفه و مهارت خودتان را پایین تر بیاورید. البته نمی گوییم که اصلا پروژه نگیرید بلکه حرف ما این است که به جای گرفتن پروژه های سخت با مبلغ کم پروژه هایی با ارزش و قیمت مناسب بگیرید.

پیشنهاد برای مطالعه : چطور بهترین زمان برای کار کردن را انتخاب کنیم؟

4- قیمت گذاری پروژه بدون بررسی کردن کامل پروژه

بررسی نکردن کامل پروژه و ارائه قیمت جزو بدترین اشتباهاتی است که هنگام قیمت گذاری پروزه ممکن است مرتکب شوید. برخی از فریلنسر های عزیز با توجه به سابقه کاری زیاد و مهارتی فراوانی که دارند جزئیات دقیق پروزه را بررسی نمی کنند و قیمت خود را به کارفرما پیشنهاد می کنند. بعد از ارائه قیمت و هنگام انجام پروژه فریلنسر متوجه می شود که ریزه کاری های زیادی برای انجام دادن وجود دارد و قیمتی که پیشنهاد داده است برای پروژه مناسب نبوده است. حتی ممکن است برای تحویل پروژه دچار مشکل شوید. بنابراین بهتر است ابتدا پروژه و ابعاد آن را به طور کامل بررسی کنید و سپس قیمت پیشنهادی خود را به کارفرما ارائه دهید.

5- رقابت ناسالم

فریلنسری جزو شغل های پردرآمد دنیا می باشد اما تعداد فریلنسر ها نیز در حال افزایش است و رفته رفته  رقابت بیشتر و بیشتر می شود. برای اینکه به شرایط ایده آلی برسید و پروژه های عالی دریافت کنید همیشه باید رقابت کنید. برخی از افراد برای اینکه رقیب خود را کنار بزنند تمام پروژه ها را قبول می کنند و با قیمت پایین تر کار می کنند. این نوع رقابت به عنوان رقابت ناسالم شناخته می شود و بیشتر باعث اذیت شدن خود شما خواهد شد. بنابراین سعی نکنید با گرفتن پروژه های رقبا پیشرفت کنید. به جای اینکار کیفیت کار و مهارت خود را افزایش دهید تا شرکت های بزرگ برای همکاری با شما داوطلب شوند.

کلام آخر

در این مقاله اشتباهات رایج در قیمت گذاری پروژه ها را مورد بررسی قرار دادیم. انجام این اشتباهات باعث می شود که از مسیر اصلی خارج شوید و نتوانید قیمت مناسبی برای پروژه های خود تعیین کنید. با شناخت این اشتباهات و انجام ندادن آن ها خواهید توانست قیمت هایی متناسب با مهارت و تخصص خود پیشنهاد بدهید.

امیدوارم از خواندن این مقاله لذت برده باشید. شما چه اشتباهاتی برای قیمت گذاری موقع پروژه گرفتن تجربه کرده اید؟ خوشحال می شویم تجربیات خود را با ما و سایر دوستان به اشتراک بگذارید.

اشتراک گذاری:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *