محتوای صوتی چیست

محتوای صوتی و نقش فوق العاده آن در افزایش بازدید

behzad sepehri

عصر دیجیتالی امروز بر پایه محتوا استوار است و تولید محتوا بخش مهمی از زندگی روزمره و کسب و کار ما را تشکیل می دهد. شاید تا چند سال پیش کمتری کسی تصور می کرد که تولید محتوا تا این اندازه اهمیت پیدا کند. اما اکنون می بینید که محتوا در دنیای اینترنت پادشاهی می کند و کسب و کارهایی که محتوای خوبی نداشته باشند محکوم به شکست می شوند. شاید تصور کنید که محتوا فقط به محتوای متنی خلاصه می شود. اما این قضیه کاملا برعکس است چرا که تولید محتوا انواع مختلفی دارد و هر یک در جای خود طرفداران خاص خودشان را دارند. در این بین در سال های اخیر محتوای صوتی رشد بسیار خوبی داشته است و الان جزو گزینه های مناسب برای تولید محتواست. در این مقاله می خواهیم بررسی کنیم که محتوای صوتی چیست و چه نقشی در رشد کسب و کار ها دارد.

محتوای صوتی چیست

محتوا های صوتی جزو پرطرفدار ترین محتوایی هستند که در سطح اینترنت وجود دارند. هر نوع محتوایی که قابل شنیدن باشد و بتوان مطالب درون آن را از طریق شنیدن درک کرد محتوای صوتی محسوب می شود. در سال های اخیر این نوع محتوا ها رشد بسیار زیادی داشته اند. استفاده از این نوع محتوا یک روش ایده آل برای افزایش بازدید و بیشتر دیده شدن می باشد. بنابراین بهتر است در استراتزی محتوایی خود از محتواهای صوتی نیز استفاده کنید تا مخاطبان بیشتری جذب کنید.

ساخت محتوای صوتی به مراتب سخت تر از تولید محتوای متنی می باشد اما به دلیل ماندگاری بیشتر و جذابیتش ارزش زیادی دارد. به همین جهت ارزش سرمایه گذاری را دارد. این محتوا های صوتی را می توانید در انواع شبکه های اجتماعی، سایت یا فروشگاه خودتان به اشتراک بگذارید و نتیجه لذت بخشی از آن بگیرید.

تولید محتوای صوتی چه اهمیتی برای کسب و کار ها دارد؟

تولید محتوای صوتی چه اهمیتی برای کسب و کار ها دارد؟
اهمیت تولید محتوای صوتی

همان طور که در قسمت قبل هم اشاره کردیم محتوا های صوتی جزو پر طرفدار ترین محتوا ها می باشند و می توان با کمک آن ها مخاطبان بیشتری را جذب کرد. این محتوا ها در کل از جهات مختلف به نفع شما  وکسب و کارتان می باشند و کمک می کنند بهتر با مخاطبان خود ارتباط برقرار کنید. اهمیت تولید محتوای صوتی عبارت است از:

1-ماندگاری بیشتری دارند و بهتر در ذهن باقی می مانند

محتوا های صوتی نسبت به محتوا های متنی ماندگاری بیشتری دارند و بعد از مدت ها هم در ذهن شما باقی می مانند. برای مثال ممکن است شما یک موسیقی یا آهنگ را گوش داده باشید اما بعد از چند سال همچنان در ذهن شما باقی مانده است و می توانید آن آهنگ را بخوانید. اگر این آهنگ را به صورت تصویری را متنی دیده بودید احتمال فراموش کردنش بیشتر بود. اما محتوای صوتی قدرت زیادی دارد و تا مدت ها می توانید محتوای درون آن را به ذهن بسپارید و از آن استفاده کنید.

2-استفاده از محتوای صوتی بسیار ساده و لذت بخش است

استفاده از محتوا های صوتی بسیار ساده و لذت بخش است
استفاده آسان و لذت بخش بودن محتوای صوتی

برای استفاده از محتوا های صوتی نیاز به زمان یا مکان خاصی ندارید و می توانید به راحتی از ان ها استفاده کنید. اگر یک کار فنی انجام می دهید یا در تاکسی، مترو و … در حال مسافرت هستید می توانید فایل صوتی را باز کنید و محتوای درون آن را گوش کنید. به این ترتیب هم می توانید از وقت های مرده خود نیز بهترین بهره را ببرید و از سر رفتن حوصله تان جلوگیری کنید. پس به کمک محتوای صوتی با یک تیر دو نشان بزنید.

3-جزئیات بیشتری را می توانید ارائه بدهید

محتوا های صوتی به گونه ای هستند که می توان جزئیات بیشتری را درون آن ها جای داد. بر خلاف محتوا های متنی که بلند بودن آن ها می تواند خسته کننده باشد، در محتوای صوتی می توانید جزئیات کوچک را با بهترین نحو به مخاطبان منتقل کنید و دردی از آن ها را دوا کنید. با توجه به اینکه لحن صدا در جذابیت محتوای صوتی تاثیر گذار می باشد بنابراین سعی کنید با تمرین زیاد صدای خود را گیرا تر کرده و سپس شروع به تولید محتوای صوتی کنید.

4-با محتوای صوتی می توانید رابطه ی دوستانه و بهتری با مخاطبان خود برقرار کنید

می توانید رابطه ی دوستانه و بهتری با مخاطبان خود برقرار کنید
برقراری ارتباطی دوستانه و صمیمانه

در محتواهای صوتی لحن بیان شما می تواند مختلف باشد. اما معمولا لحن صدا و بیان به صورت گرم و صمیمی می باشد. بنابراین می توانید رابطه بهتری با مخاطبان خود برقرار کرده و آن ها را جذب کنید. این موضوع سبب می شود تا مخاطبان مطالب شما را به خوبی درک کنند و بازدهی بیشتری برای آن ها داشته دارد.

5-می توانید سئوی سایت تان را بهبود ببخشید

موتور های جستجو نیز به اهمیت محتوای صوتی پی برده اند و شما می توانید در صفحه جستجوی گوگل محتواهای صوتی را گوش کنید. این نوع محتوا ها طرفداران زیادی دارند و راحت تر می توان آن ها را به اشتراک گذاشت. به همین جهت هر چقدر مطالب شما بیشتر به اشتراک گذاشته شود به نفع شماست چون بیشتر دیده می شوید و سئو سایت شما بهتر خواهد شد. در نتیجه به وسیله بهبود سئو سایت تان شاهد افزایش رتبه و جذب مخاطبان بیشتر و فروش بیشتری خواهید بود.

پیشنهاد برای مطالعه: چطور یک محتوای باکیفیت و جذاب تولید کنیم؟

انواع محتوای صوتی

چند نوع محتوای صوتی وجود دارد؟
انواع محتوای صوتی

محتوا های صوتی در انواع مختلفی ساخته می شوند که هر یک ویژگی های خاصی داشته و طرفداران خاص خودشان را دارند. به همین دلیل محتوای صوتی را می توان به بخش های مختلفی دسته بندی کرد. شناخته شده ترین و پر طرفدار ترین محتوا های صوتی عبارت اند از:

 1-پادکست  (Podcast)

پادکست جزو محبوب ترین و پرطرفدار ترین محتواهای صوتی است که در سطح اینترنت وجود دارد. اکثر افرادی که سابقه جستجو در اینترنت یا شبکه های اجتماعی را دارند حداقل یک بار پادکست گوش داده اند. پادکست ها محتوا های صوتی هستند که درباره موضوعات مختلف ساخته می شوند و معمولا در قسمت های مختلف ارائه می شوند.

پادکست را می توان یک محتوای سریالی نیز در نظر گرفت که به شکل صوت در اختیار مخاطب قرار می گیرد. استفاده از پادکست ها بسیار آسان و لذت بخش است. این نوع محتوا ها را می توان از طریق پادکچر یا نرم افزار های مختلف شنید. با توجه به اینکه پادکست ها محبوبیت زیادی دارند حتما در برنامه تولید محتوایی خودتان از پادکست هم استفاده کنید.

2-کتاب صوتی (audio book)

کتاب صوتی که با اسم کتاب گویا هم شناخته می شود جزو فرمت های مختلف محتوای صوتی می باشد. در این نوع کتاب ها یک داستان، آموزش و … به صورت صوت ضبط می شود. کتاب های صوتی محبوبیت زیادی دارند و عموم مردم حتی افراد کم حوصله، سالمندان و افراد نابینا هم می توانند از آن ها استفاده کنند. از ویژگی های کتاب های صوتی می توان به مناسب بودن آن برای عموم مردم، یادگیری و درک بهتر مطالب و استفاده در هر مکان و زمانی اشاره کرد.

3-مقاله صوتی (Audio article)

مقاله صوتی نیز جزو محتوا های صوتی محسوب می شوند که بعضی از سایت ها از آن استفاده می کنند. این مقالات نسخه صوتی مقالاتی هستند که قبلا به صورت متنی نوشته شده اند. این نوع محتوا ها کنار محتوای متنی منتشر می شوند تا مخاطبان با توجه به علاقه و انتخاب خود یکی از ان ها را انتخاب کند. استفاده از این تکنیک می تواند نقش بسیار زیادی در افزایش ماندگاری مخاطبان در سایت شما داشته باشد که برای سئو سایت تان هم بسیار فوق العاده است.

4-صداگذاری و گویندگی (Voice And Narration)

صدا گذاری و گویندگی یکی از انواع محتواهای صوتی می باشد که نیاز به مهارت زیادی دارد. اغلب از این هنر در ویدئوهای تبلیغاتی استفاده می شود تا مخاطبان بیشتری جذب شما شوند. به این صورت که برای محتوای تبلیغاتی از گوینده ها و صدا گذار های حرفه ای استفاده می کنند تا در کنار تیزر فوق العاده جذاب و اثر بخش، صدای گیرای گوینده مخاطبان را ترغیب کند تا به سایت شما مراجعه کنند.

کلام آخر

در این مقاله بررسی کردیم که محتوای صوتی چیست و چه اهمیتی دارد. همچنین انواع محتوای صوتی را با هم مرور کردیم. محتوا های صوتی طرفداران بسیار زیادی دارند و برای اینکه بتوانید مخاطبان جذب کنید بهتر است در استراتژی محتوایی خود از این نوع محتوا ها نیز استفاده کنید. محتوای صوتی را می توان در در هر مکان و زمانی استفاده کرد و وقت های مرده خود را پر کرد به همین دلیل استفاده از آن ها بسیار راحت است. با قرار دادن محتوای صوتی در برنامه محتوایی تان، می توانید خیل عظیمی از مخاطبان را به سمت کسب و کار خودتان جذب کنید و در راه رسیدن به موفقیت قدم بردارید.

اشتراک گذاری:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *